I varje bakverk jag skapar gör jag det med passion och kärlek. För mig är först och främst smaken som är det viktigaste! Därför bakar jag med bra råvaror för att du som kund ska få det allra bästa både smakmässigt och utseendemässigt. Om man vet vad som är i så förstår man varför det är så gott. 

Jag köper mina ägg från Ruda, Gotlandsägg. Gå gärna in på deras hemsida för att läsa mer https://gotlandsagg.se/  På deras gårdar går hönsen fria och får antibiotikafritt foder och lägger salmonellafria ägg. Du som konsument kanske tror att det inte är någon skillnad på massproducerade vanliga ägg i butik och ägg direkt hämtade från hönshuset. Men enligt mig är som att göra sås på vatten istället för grädde. Det blir blaskigt och smaklöst! 

Svensk 40% grädde och svenskt smör är mejeriprodukter som jag använder mig mycket av. Först och främst köper jag från Emåmejeriet men även från Arla (laktosfri). För mig finns inget annat alternativ än svenska produkter när jag bakar och jag försöker i största mån köpa in lokalproducerade råvaror. 

Här nedan följer alternativ och kombinationer för fyllningar, bottnar m.m. Men givetvis är det du som väljer vad du tycker är godast!

De flesta tårtor jag gör täcker jag med en marängsmörkräm. Detta är en underbart god och len kräm som görs på ihopvispad varm maräng samt 40 % smör. Denna kräm går smaksatta i princip hur man vill men är även väldigt god neutral. 

Bottnar:

 • Vanilj
 • Choklad
 • Citron/fläder
 • Kladdkaka
 • Brownie
 • Amerikansk (liknande sockerkaka)
 • Fyllningar

  Mousser: jordgubb, hallon, päron, blåbär, citron, lime, fläder, lakrits, vanilj, choklad, mango, passion, champagne, pepparkaka.

  Kompott/sylt: jordgubb, hallon, rabarber, blåbär, björnbär, äpple, päron.

  Curd är en kräm baserad på frukten/bäret som man sedan blandar med äggulor och smör. Detta får sedan sjuda tills det tjocknar. En otrolig smakhöjare i tårta tycker jag! Exempel på frukt/bär: Citron (lemoncurd), hallon, jordgubb, lime, blåbär.

  Fluff: Detta går att göra på nästan all godis (förutom de som innehåller kex). Man smälter godiset tillsammans med grädde. Detta får sedan stå kallt och sedan vispas upp till fluffigt kräm. Ex: Alhgrens bilar, Zoo, Lakrits fiskar, Tutti-Frutti, Cola flaskor, banana skids m.m.

  Ganache: Chokladkräm på mörk, ljus eller vit choklad. Dumle, Geisha, Daim, Marabou choklad, Nougat, After Eight, Polly

  Vaniljkräm: Jag gör alltid egen vaniljkräm.

  Glasskräm: Hemgjord vaniljkräm blandad med vispad grädde


  JM's Cakes topp 5 

  -Passionsmousse och vit choklad mousse

  -Jordgubbsmousse med hemgjord vaniljkräm

  -Hallonmousse med chokladganache

  -Mangomousse med lemon curd

  -Dulce de leche grädde med hackade jordnötter, skivad banan och oreo fyllning 

  JM's CAKES 0763-119765 Oskarshamn
  Alla rättigheter reserverade 2017
  Skapad med Webnode Cookies
  Skapa din hemsida gratis!