
I varje bakverk jag skapar gör jag det med passion och kärlek. För mig är först och främst smaken som är det viktigaste! Därför bakar jag med bra råvaror för att du som kund ska få det allra bästa både smakmässigt och utseendemässigt. Om man vet vad som är i så förstår man varför det är så gott.
Jag köper mina ägg från Ruda, Gotlandsägg. Gå gärna in på deras hemsida för att läsa mer https://gotlandsagg.se/ På deras gårdar går hönsen fria och får antibiotikafritt foder och lägger salmonellafria ägg. Du som konsument kanske tror att det inte är någon skillnad på massproducerade vanliga ägg i butik och ägg direkt hämtade från hönshuset. Men enligt mig är som att göra sås på vatten istället för grädde. Det blir blaskigt och smaklöst!
Svensk 40% grädde och svenskt smör är mejeriprodukter som jag använder mig mycket av. Först och främst köper jag från Emåmejeriet men även från Arla (laktosfri). För mig finns inget annat alternativ än svenska produkter när jag bakar och jag försöker i största mån köpa in lokalproducerade råvaror.
Här nedan följer alternativ och kombinationer för fyllningar, bottnar m.m. Men givetvis är det du som väljer vad du tycker är godast!
Innan jag täcker tårtan så spacklar jag alltid med marängsmörkräm för att få fin yta och kanter. Detta göra minst två ggr för att få så bra resultat som möjligt. Marängsmörkrämen smaksätts efter önskemål men är väldigt god neutral. Tårtan får inte den här tunga smaken den annars kan få av en enkel smörkräm.
Jag täcker tårtan i:
Marängsmörkräm
Marshmallowfondant (egengjord fondant som består av marshmallows och florsocker, smaksätts efter önskemål)
Sockerpasta
Marsipan
Bottnar:
Choklad
Citron/ apelsin/ fläder/ lakrits
Kladdkaka
Brownie
Amerikansk
Fyllningar
Mousser: jordgubb, hallon, päron, blåbär, citron, lime, fläder, lakrits, honung, vanilj, choklad, mango, passion, champange, pepparkaka.
Kompott/sylt: jordgubb, hallon, rabarber, blåbär, skogsbär, björnbär, äpple, päron.
Curd är en kräm baserad på frukten/bäret som man sedan blandar med äggulor och smör. Detta får sedan sjuda tills det tjocknar. En otrolig smakhöjare i tårta tycker jag! Exempel på frukt/bär: Citron (lemoncurd), hallon, jordgubb, lime, blåbär.
Fluff: Detta går att göra på nästan all godis (förutom de som innehåller kex). Man smälter godiset tillsammans med grädde. Detta får sedan stå kallt och sedan vispas upp till fluffigt kräm. Ex: Alhgrens bilar, Zoo, Lakrits fiskar, Tutti-Frutti, Cola flaskor, banana skids m.m.
Ganache: Chokladkräm på mörk, ljus eller vit choklad. Dumle, Geisha, Daim, Marabou choklad, Nougat, After Eight, Polly
Vaniljkräm: Jag gör alltid egen vaniljkräm.
Glasskräm: Hemgjord vaniljkräm blandad med vispad grädde
JM's Cakes favoritkombon
Mango, papaya och ananas med lemon curd kräm.
Passionsmousse och vit choklad mousse.
Dulce de leche grädde med hackade jordnötter, skivad banan och oreo fyllning.
Jordgubbsmousse, skivade jordgubbar och glasskräm.
Hemgjord vaniljkräm med hallonmousse
Lakritsfluff med hallonmousse.
Smakkombinationer utöver de vanliga...
Vanilj
- VÅRNYHET! Mango, papaya och ananas med lemon curd kräm.
- apelsincurd, vaniljmousse el honungsmousse
björnbärskompott och vit choklad mousse
blåbärsmousse och citronmousse
äpplekompott och salted caramel cream
apelsinmousse och chokladganache
kiwikompott och vit chokladmousse
flädercurd och jordgubbsmousse
lemoncurd och vaniljmousse
ananas, limemousse och kokoskräm
kardemummakräm och äppelkompott
passionsmousse och vit choklad ganache
rabarberkompott och jordgubbsmousse
vaniljmousse med mandelmassa och persikokompott
Lakrits
vaniljvisp med lakrits och hallonmousse
lakritsfluff och blåbärskompott
mörk chokladganache med lakritspulver och citronmousse
Fluff på hallon- och lakrits döskallar och glasskräm
Choklad
- Dulce de lechegrädde, hackade jordnötter, skivad banan och oreokex fyllning.
Daimganache och hallonmousse
Nutella, banangrädde och hackade salta jordnötter
svartvinbärsmousse och chokladganache
After eight och päronmousse
Sweitzernötsganache och blåbärsmousse
Oreofyllning och ganache